Bierproeven

Onze herberg beschikt over een uitgebreid assortiment speciale bieren. Om onze gasten kennis te laten maken met onze speciaal bieren is het mogelijk om een bierproeverij te organiseren. Tijdens deze proeverij worden acht soorten bier ( proefglazen ) geschonken oplopend in alcoholpercentage variërend van 6% tot 10 – 12%. Tijdens deze proeverij wordt tekst en uitleg gegeven over de brouwerijen, bieren en glaswerk. Ook hier geldt weer dat gezelligheid voorop staat.

Ook is het mogelijk om een trappisten proeverij te geven. Dit is een iets exclusieve proeverij waarbij alleen maar trappistenbieren worden geschonken. Vrij uniek omdat er wereldwijd maar zeven trappistenkloosters zijn waar deze bieren worden gebrouwen. Deze kloosters bevinden zich in Belgie en Nederland. Onze herberg heeft deze unieke bieren allemaal in huis, zelfs het zeer moeilijke verkrijgbare Westvleteren. Tijdens deze proeverij komen alle kloosters aan de orde en wordt het een en ander verteld over de geschiedenis en de soorten trappisten welke geschonken worden.

Tijdens beide proeverijen wordt ook tussentijds belegd brood geserveerd om toch een beetje een bodem te krijgen om al deze bieren laten te bezinken.